A húsgolyó a világ legegyszerűbb kajája,
10 perc alatt meg van,
csinálhatod marhából vagy darált csirkemellből is.
250 g darált húsból 13-14 golyó jön ki.
A fűszerezés nagyon egyszerű, só, vegeta, bors, darált kömény, petrezselyem, esetleg worchester szósz, egy tojás sárgája.
a marha egy kicsit keményebb, de a legújabb trend, hogy natúr zabpelyhet kevernek hozzá, ami lazítja, de észre sem veszed, hogy benne van
esetleg egy kis pirospaprika is mehet bele, ha szeretitek
Ha kész a golyó, serpenyőben szoktam kevés olajon megpiritani, csipesszel forgatom a golyókat, hogy minden oldala átsüljön,
így még egészséges is, mert nem szívja meg magát olajjal,
Közben felbontok egy paradicsom szószt, ha kell teszek bele pár csepp mézet, mert én édesen szeretem, esetleg friss bazsalikum levelet.
Aztán ha elkészült a tányérba szedem a golyókat és leöntöm paradicsomszósszal..tulajdonképpen ennyi az egész.
Küldte: Murányi Ágnes Mária