Hozzávalók:
- 400 g babapiskóta ( 1 nagy csomag )
- 5 db tojássárgája
- 2 db tojásfehérje
- 100 g porcukor
- 500 g mascarpone sajt
- 1 teáskanál fahéj
- 1 dl kávé
- 1 kávéskanál rumaroma
- kakaópor ( nem cukrozott )
- 2 csomag ( 8 g) vaníliacukor
- 250 g gesztenyepüré
- tejszínhab
1. tojássárgája + porcukor + fahéj összekeverése kb. 5 percig
2. mascarpone hozzáadása nagy kanalanként és keverése kb. 10 percig
3. rum aroma belekeverése
4. tojásfehérje felverése külön és belekeverése a mascarponés masszához
5. gesztenyepüré lereszelése
6. összeállítás
- babapiskóta belemártása a kávéba és a jénai tálba rétegzése
- rá a fahéjas tiramisu massza
- rá a kakaópor
- rá a gesztenyepüré
- így kb 3 réteget kell elkészíteni
- hűtőbe kb. 1 órát kell hűteni.
- tejszínhabbal és babapiskótával tálalom.